Fietsverzekering? Let op de premie!

Uw fiets is een kostbaar bezit. Maak het fietsendieven daarom zo lastig mogelijk! Wilt u uw fiets verzekeren tegen diefstal? Kies uw polis dan zorgvuldig.

Dief steelt fiets
Nieuws
Datum: 06-06-2019

Van oudsher is Nederland een fietsland. Jaarlijks kopen ongeveer een miljoen landgenoten een fiets. Maar er worden ook veel fietsen gestolen. Het precieze aantal is niet bekend, maar naar schatting zijn het er ongeveer 500.000.

Met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.000 is een gewone fiets al een kostbaar bezit. Een e-bike kost gemiddeld zelfs € 2.000. Reden genoeg om uw fiets zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal.

Fiets naar binnen

Wist u dat de meeste fietsen worden gestolen in de nabijheid van de woning van de eigenaar ervan? Stal uw fiets daarom bij voorkeur in uw schuur, garage of hal. Is dat niet mogelijk? Zet uw fiets dan binnen een omheining en doe hem altijd op slot.

Vastzetten aan ‘de wereld’

Ook steden zijn een populair werkgebied voor fietsendieven. Datzelfde geldt voor de omgeving van trein- en busstations. Stal uw fiets daarom bij voorkeur in een bewaakte fietsenstalling. Laat u uw fiets toch op straat staan? Gebruik dan meerdere sloten. Omdat fietsendieven vaak in één type slot zijn gespecialiseerd, verkleint u zo de kans op diefstal. Het beste is het om uw fiets met een kettingslot vast te maken aan ‘de wereld’, bijvoorbeeld aan een hek, een lantaarnpaal of een brugleuning.

Inboedelverzekering

Is uw fiets uit uw tuin of schuur gestolen? Dan dekt uw inboedelverzekering misschien de schade. Datzelfde kan gelden als uw fiets in een gezamenlijke berging stond. Soms moet u wel kunnen aantonen dat u uw fiets op slot heeft gezet, zelfs als deze binnen stond. Controleer daarom de voorwaarde van uw verzekering. Komt u er zelf niet uit? Bel ons dan even, wij helpen u graag.

Fietsverzekering

Uiteraard kunt u uw fiets ook verzekeren tegen diefstal. Maar let op, de ene fietsverzekering is de andere niet. Er kunnen grote verschillen zijn in de hoogte van de premie. Sommige verzekeraars hanteren namelijk extra criteria zoals bijvoorbeeld de leeftijd van de verzekeringsnemer en diens woonplaats.

Veel duurder

Daardoor kunt u bij de ene maatschappij veel duurder uit zijn dan bij de andere. Dat geldt zeker als u in een stad woont waar het risico op diefstal groter is. Het loont dan zeker om de premies van meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken.

Beste fietsverzekering vinden

Wilt u weten welke fietsverzekering voor u de beste is? Wij zoeken het graag voor u uit. Neem gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.